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OSM/EE DECISION SHEET 

Category Standard: Clause Document no. 

ITAV EN 62368-1:2014 + A11:2017 

EN IEC 62368-1:2020 + A11:2020 

EN IEC 62368-1:2024 + A11:2024 

Clauses 5.6.6  

& 5.6.4 
OSM-EE 25/5 

Subject Key words Meeting 

Earth bond test for pluggable 
equipment type A 

Protective bonding system 
Earth resistance 
Overcurrent device 

Strasbourg 

9-10 April 2025 

Question 

For ac mains connected equipment, are there any restrictions for basing the protective bonding 
test current on the rating of an overcurrent protective device in the equipment rather than the 
building installation? 

Decision 

The protective bonding test is normally carried out based on the rating of the overcurrent 
protective device in the building installation. However, if there are fuses in the equipment in both 
line and neutral for non-polarized plugs, the earth bond test can be based on the rating of those 
fuses, except for the enclosure and parts before the internal fuses. 

Explanatory notes 

 

 


